Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Δωρεάν περίθαλψη και νοσήλεια στους μαθητές ανασφάλιστων οικογενειών.

Αφορά νοσήλια και επείγοντα περιστατικά στο Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας και τα περίπου 70 περιφερειακά ιατρεία στην Πιερία

Σε μία σημαντική πρωτοβουλία για την ανακούφιση εκατοντάδων οικογενειών στην Πιερία προχωρά το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, που αφορά την δωρεάν περίθαλψη σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανασφάλιστων οικογενειών.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας και τέθηκε σε εφαρμογή από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, αποσκοπώντας στην ανακούφιση εκατοντάδων οικογενειών.

Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Διοικητής του Γ.Ν. Κατερίνης κ. Αστέριος Φαρμάκης υπογράμμισε πως παρατηρούνται τεράστια προβλήματα στην κοινωνία λόγω της κρίσης, και μέσα σ' όλα αυτά έχει προκύψει ένα σημαντικό θέμα με τα παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών.

«Πριν από λίγο καιρό ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών μας έστειλε μία επιστολή τονίζοντάς μας το συγκεκριμένο θέμα και εμείς από τη μεριά μας ψάξαμε να βρούμε άμεσα τρόπους για τα παιδιά αυτά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, όπως εξήγησε ο κ. Φαρμάκης, το συγκεκριμένο μέτρο δεν αφορά την προληπτική ιατρική παρά μόνο τη νοσηλεία και τα επείγοντα περιστατικά που σήμερα πληρώνονται με 5 ευρώ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως για να επιβεβαιωθεί το γεγονός ότι τα παιδιά είναι ανασφάλιστα, οι γονείς θα πρέπει να προσκομίζουν στο Νοσοκομείο και το αθεώρητο βιβλιάριο υγείας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ν. Πιερίας σημείωσε πως ο ρόλος τους εκπαιδευτικού είναι πολλαπλός. «Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα των οικογενειών και των παιδιών» τόνισε και συνέχισε πως επόμενο βήμα τώρα είναι ο Σύλλογος μέσω των σχολείων να προχωρήσει σε μία επιστολή για να ενημερώσει όλους τους γονείς για την πρωτοβουλία αυτή.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου αλλά επίσης και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θωμάς Σακελλαρίου τόνισε πως «δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να ανακουφίσουμε την ελληνική οικογένεια, αλλά τουλάχιστον προσπαθούμε και κάνουμε σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση».

Την ικανοποίηση και την χαρά του για την κίνηση εξέφρασε ο Μιχάλης Κανταρτζής, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κατερίνης. Τέτοιες κινήσεις βοηθάνε σημαντικά είπε και συμπλήρωσε πως η Ένωση Γονέων θα κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας κ. Νίκος Τσιαμπέρας σημείωσε πως ο εκπαιδευτικός δεν έχει μόνο σκοπό την παραγωγή εκπαιδευτικού έργου, αλλά δεν κινούμαστε στους τέσσερις τοίχους του σχολείου, αλλά δραστηριοποιείται μαζί με τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Πρέπει επιτέλους ο εκπαιδευτικός να βγει στην κοινωνία, κατέληξε.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου