Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους οι μαθητές της πρώτης, τρίτης και πέμπτης τάξης του δημοτικού σχολείου καθώς και της πρώτης γυμνασίου και πρώτης λυκείου υποχρεούνται να προσκομίσουν ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. Αυτό σημαίνει επίσκεψη σε ένα ως τέσσερις γιατρούς. Γνωρίζοντας πως υπάρχουν πολλοί ανασφάλιστοι γονείς, καθώς και τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ αντιπροσωπεία της ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Κατερίνης, του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Πιερίας και της ΕΛΜΕ Ν. Πιερίας συναντηθήκαμε την 5-9-2012 με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, στον οποίο εκθέσαμε το πρόβλημα και ζητήσαμε να δοθεί λύση μέσα από τις δημόσιες μονάδες παροχής υγείας, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν οι γονείς με ένα πρόσθετο οικονομικό βάρος.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου μας κοινοποίησε την υπουργική απόφαση να μην πληρώνουν οι μαθητές εξέταστρα, δεσμευόμενος προσωπικά ότι και οι υποψήφιοι των στρατιωτικών σχολών δεν θα καταβάλουν εξέταστρα, καθώς επίσης και την οργάνωση από το Νοσοκομείο Κατερίνης της υποδοχής και της εξέτασης των ενδιαφερόμενων μαθητών κατά προτεραιότητα. Συγκεκριμένα οι μαθητές μπορούν να προσέρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης ως εξής:
-         Της Α΄ Τάξης Δημοτικού πέντε (5) παιδιά την ημέρα και κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή στους ιατρούς ειδικοτήτων: Παιδιατρικής, Οδοντιατρικής, Οφθαλμολογικής και Καρδιολογίας.
-         Τα νήπια πέντε (5) παιδιά την ημέρα στους ιατρούς των ειδικοτήτων Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής (από Δευτέρα έως και Παρασκευή).
-         Οι υπόλοιπες κατηγορίες μαθητών θα εξυπηρετούνται από τα Εξωτερικά Ιατρεία του Παιδιατρικού Τμήματος (από Δευτέρα έως και Παρασκευή).
Τα ραντεβού για όλες τις παραπάνω κατηγορίες θα κλείνονται στη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, τηλέφωνο: 23513-50385, όπου θα αναφέρεται σε ποια κατηγορία ανήκει ο μαθητής.
Δεδομένου του μεγάλου αριθμού των μαθητών των σχολείων του Δήμου Κατερίνης επισημάναμε στο διοικητή, ότι δεν θα καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών με αυτό τον προγραμματισμό. Σε απάντηση ο διοικητής του Νοσοκομείου μας δήλωσε, ότι με τις υπάρχουσες δομές είναι αδύνατον να εξετασθεί μεγαλύτερος αριθμός μαθητών ημερησίως.
Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για να υποχρεωθεί η πολιτεία να πράξει τα αυτονόητα, δηλαδή να καλύπτει τις ανάγκες όλων ανεξαιρέτως των μαθητών μέσα από τις δημόσιες δομές παροχής υγείας.
Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε και διεκδικούμε τη δημιουργία κινητών μονάδων υγείας, επανδρωμένων με ιατρούς όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και πλήρως εξοπλισμένων, οι οποίες θα επισκέπτονται τα σχολεία και θα επιμελούνται της υγείας των μαθητών σε μόνιμη και τακτική βάση.

Κατερίνη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τα Διοικητικά Συμβούλια
Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Κατερίνης
ΕΛΜΕ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου