Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ


Αγαπητοί γονείς,
Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι εκλέχτηκε νέο διοικητικό συμβούλιο της  Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Κατερίνης και επίσης να μοιραστούμε μερικές σκέψεις μαζί σας.
Όλοι μας ως γονείς, ανησυχούμε για τα παιδιά μας, για το μέλλον τους και για την διαμορφούμενη κατάσταση στο χώρο της δημόσιας παιδείας.
Παρατηρούμε και διαπιστώνουμε καθημερινά ότι τα σχολεία, όπου φοιτούν τα παιδιά μας δεν συντηρούνται, δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, δεν καθαρίζονται επαρκώς, έτσι ώστε να εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των παιδιών μας, και στερούνται σχολικών αιθουσών, με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες.
Επίσης αρκετές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι και με την ανάρμοστη συμπεριφορά των ίδιων των εκπαιδευτικών απέναντι στους μαθητές.
Ακόμη αναπτύσσονται στο χώρο του σχολείου παραβατικές συμπεριφορές παιδιών, οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται, με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να παραμένουν απροστάτευτα.
Ο κατάλογος των προβλημάτων στα σχολεία είναι μεγάλος και ο καθένας από εμάς μπορεί να προσθέσει σε αυτόν και ένα πρόβλημα.
Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση στα σχολεία και να διασφαλίσουμε το πραγματικό και ουσιαστικό συμφέρον των παιδιών μας σας καλούμε να ξεκινήσουμε μία διαρκή και συνεχή επικοινωνία μεταξύ μας.
Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί, και όχι ο καθένας μόνος του, είμαστε σε θέση να δώσουμε λύσεις στα ζητήματα με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι και να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα παιδιά μας.
Ακόμη στην συνεχή αυτή προσπάθεια μας, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι διαθέτουμε σημαντικά μέσα, τα οποία μας χορηγεί ο ίδιος ο Νόμος. Έτσι εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων συμμετέχει στην σύνθεση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, η οποία είναι αρμόδια για όλα τα θέματα της λειτουργίας των σχολείων του Δήμου Κατερίνης, όπως καθαριότητα, θέρμανση, λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, κατανομή των κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές και στα σχολεία κλπ. Επίσης η Επιτροπή αυτή γνωμοδοτεί και εισηγείται για σημαντικά ζητήματα της εκπαίδευσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης, όπως είναι οι συγχωνεύσεις, καταργήσεις και ιδρύσεις νέων σχολείων.
Εκπρόσωπος της Ένωσης συμμετέχει επίσης και στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως και στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Για να ασκήσουμε λοιπόν με επιτυχία τον θεσμικό μας ρόλο απαιτείται η μεταξύ μας συνεργασία και η συνεχής επικοινωνία, έτσι ώστε τα προβλήματα του κάθε σχολείου να μεταφέρονται στους υπεύθυνους, να ακούγονται από τους αρμόδιους και να δίνονται οι αναγκαίες λύσεις.
Αναμένουμε να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση μας για συνεργασία, έτσι ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε αυτό που για τον καθένα χώρια φαίνεται ακατόρθωτο.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Πλατεία Δημαρχείου 1, δημοτική αγορά
Τηλ./FAX: 2351039940
Τηλέφωνα:
Πρόεδρος: 6945495878
Γεν. Γραμματέας: 6932209409
Ταμίας: 6997232377

Με εκτίμηση το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου