Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Λόγος του Προέδρου της Ένωσης Γονέων στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 25 Ιανουαρίου 2012.



Αγαπητοί προσκεκλημένοι το Δ. Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων των Σχολείων του Δήμου Κατερίνης σας καλωσορίζει στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Η σημερινή εκδήλωση έχει μία ιδιαιτερότητα καθόσον αποτελεί την πρώτη εκδήλωση, την οποία διοργανώνει το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Επιθυμία μας είναι μέσα από την εκδήλωση αυτή να δηλώσουμε εν συντομία τις βασικές μας θέσεις καθώς και τις πρωταρχικές μας επιδιώξεις στην επερχόμενη διετή θητεία μας.

Πρωταρχικός στόχος του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου και της Ένωσης αποτελεί η ουσιαστική στήριξη και βοήθεια προς τους Συλλόγους για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, τους γονείς και τους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας.

Επίσης η θέση ότι η δυνατότητα λειτουργίας του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου και αυτή ακόμη η ύπαρξη της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης θα κριθεί αποκλειστικά και μόνο βάσει κανόνων οικονομίας, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και είναι πολύ επικίνδυνη, καθόσον μια τέτοια εξέλιξη θα στερήσει από τα παιδιά μας το δικαίωμα της γνώσης, της μόρφωσης και εν τέλει και το δικαίωμα της συμμετοχής των παιδιών μας στην επαγγελματική, πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας.

Εμείς δηλώνουμε, ότι θα διεκδικήσουμε και θα αγωνισθούμε όχι μόνο για να διατηρηθεί ο Δημόσιος χαρακτήρας της Παιδείας, αλλά και για να παρέχονται στους μαθητές-παιδιά μας σύγχρονα σχολικά κτίρια, τα οποία να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης των παιδιών μας και να πληρούν τους απαραίτητους όρους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών.

Η συσσώρευση των προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα το Δημόσιο Σχολείο, δεν είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.
Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα αυτά οφείλονται στην επί πολλά χρόνια αδιαφορία, αδράνεια και έλλειψη οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης.

Έτσι η ένταξη νέων περιοχών στον πολεοδομικό ιστό μιας πόλης δίχως μελέτη, μακροχρόνιο σχεδιασμό και δίχως πρόβλεψη για την σε βάθος χρόνου κάλυψη των αναγκών των κατοίκων των πολεοδομικών αυτών ενοτήτων δημιούργησε σχολεία με υπεράριθμα τμήματα, εισήγαγε τις αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ στις σχολικές αυλές, περιόρισε τον ζωτικό χώρο για τους μαθητές και δημιούργησε συνθήκες υψηλής επικινδυνότητας για την ασφάλεια, την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

Τέλος θα επιδιώξουμε την πραγματοποίηση δράσεων σε σχέση με φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα.

Στην δύσκολη αυτή προσπάθεια μας για τη καλυτέρευση των συνθηκών εκπαίδευσης σας καλούμε να σταθείτε αρωγοί και να στηρίξετε με την ενεργή συμμετοχή σας την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Κατερίνης, έτσι ώστε η δράση μας να είναι αποτελεσματική και επιτυχής.

Σας ευχόμαστε υγεία, δύναμη και καλή χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου